De Stichting

20 september 2021

De Stichting Wintersport Gehandicapten heeft als doel om mensen met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk zelfstandig te leren skiën. Hierdoor zijn ze in staat zelf of onder begeleiding, los van de Stichting, de skisport te beoefenen. 

Al meer dan 25 jaar organiseren wij reizen naar Italië en Oostenrijk om ons doel in praktijk te brengen. In deze reizen staat instructie en begeleiding centraal. We realiseren dit ieder jaar weer met behulp van meerdere begeleiders (vrijwilligers). De reizen die we organiseren zijn geïntegreerde reizen, dat wil zeggen dat naast de mindervaliden ook familie en vrienden mee kunnen.

De familie en vrienden kunnen, als zij dat willen, betrokken worden bij het begeleiden, want uiteindelijk hopen we dat de mindervaliden zelfstandig op vakantie kunnen gaan. Er hoeft dan alleen nog materiaal bij de stichting gehuurd te worden.

Als voorbereiding wordt in Nederland voor aanvang van de reizen het materiaal gepast. Deelnemers worden hiervoor uitgenodigd. Er wordt samen besproken welk materiaal van toepassing is (afhankelijk van de handicap). Op de reizen starten we dan direct met het juiste materiaal. 

Het begeleiden wordt gedaan door vrijwilligers met een hoop ski-ervaring. Zij begeleiden de mindervaliden in de situatie één op één. Naast de begeleiders hebben we instructeurs die het proces aansturen en coördineren. In Nederland houden we op de skibaan meerdere instructiedagen. Nieuwe vrijwilligers maken dan kennis en oefenen zelf met het materiaal. Daarnaast zijn er tijdens de skivakantie meerdere instructiemomenten.

Hieronder kun je de volgende documenten downloaden:
– Onze statuten
Huishoudelijk reglement
Algemene Voorwaarden