Algemene Voorwaarden

21 september 2021

De Stichting Wintersport Gehandicapten (SWG) heeft Algemene Voorwaarden opgesteld welke duidelijkheid geven en naar onze mening eerlijk zijn voor de activiteiten die wij organiseren.

 1. De instructeurs, met vele jaren ski ervaring, geven ski-instructies aan o.a. de Mono-, en bi- skiërs.
 2. Beginnende deelnemers krijgen in eerste instantie één op één begeleiding en zullen naar gelang hun vorderingen in groepsverband gaan skiën.
 3. De SWG reist met een van alle gemakken voorziene (lift)bus, gereden door 2 chauffeurs. In de bus mag niet gerookt worden. Onderweg zijn er diverse rookpauzes.
 4. Het meenemen van douche-/toiletstoelen, elektrische of extra handbewogen rolstoel(en) is niet toegestaan
 5. Hotel Vaël in Italië is rolstoeltoegankelijk, er is een aangepaste douche en toilet aanwezig en een kamer met bad. !! Kamers zijn geen speciale kamers !! Hotel Weisseespitze heeft meerdere aangepast kamers.
 6. Inschrijvingsgeld is op basis van halfpension en 2-persoonskamer, inclusief busreis van en naar de piste inclusief skipas. In Italië is deze pas beperkt tot het Karersee gebied. Diegenen die een Dolomiti Superskipas willen kunnen dit aangeven. Meerprijs is op eigen kosten.
 7. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. Indien er te weinig animo is voor een reis, dan kan deze geannuleerd worden. Deelnemers en instructeurs hebben op dat moment het recht om te switchen naar een andere reis naar keuze of deze te annuleren met retour van reeds betaalde voorschotten.
 8. Tegelijkertijd met het inschrijvingsformulier worden deelnemers en instructeurs verzocht een aanbetaling van 50% te doen van het totaal verschuldigde bedrag. Nadat dit bedrag ontvangen is, ontvangt u een inschrijvingsbevestiging.
 9. Het gehele bedrag dient uiterlijk 31 december op onze rekening staan. U bent definitief ingeschreven als het totaal verschuldigde bedrag is bijgeschreven op onze bankrekening.
 10. Deelnemers die niet ADL-zelfstandig zijn, dienen zelf een verzorger mee te nemen. Let op: ook zij betalen de volledige reissom.
 11. Familie, vrienden en/of kennissen zijn bij onze reizen van harte welkom op voorwaarde dat de hoofddeelnemer lichamelijk gehandicapt is of een lichamelijke beperking heeft waardoor hij of zij niet staande kan skiën.
 12. Voor alle reizen wordt een pas- en informatiemiddag georganiseerd. Alle deelnemers en instructeurs zijn hierop van harte welkom. Nieuwe deelnemers en instructeurs zijn verplicht om aanwezig te zijn. Datum en plaats worden door het bestuur van SWG bepaalt. Alle deelnemers en instructeurs krijgen hiervoor een schriftelijke uitnodiging.
 13. Op deze informatiedag krijgen instructeurs de nodige theoretische uitleg alsmede een praktijkgedeelte indien de situatie en tijd dit toelaat.
 14. SWG gaat ervan uit dat instructeurs eigen skimateriaal meenemen. Desgewenst is op de ski locatie het nodige skimateriaal op eigen kosten te huren. Korte ski’s worden door SWG ter beschikking gesteld tijdens de duur van de reis.
 15. SWG stelt als voorwaarde dat iedere deelnemer en instructeur een ziektekosten verzekering heeft als ook een reisverzekering met wintersportdekking.
 16. SWG betaalt, indien u om wat voor reden dan ook de reis dient te annuleren, de reissom niet terug, hiervoor adviseren wij u een annuleringsverzekering af te sluiten.
 17. Deelname is uitsluitend op eigen risico. Deelnemer(s) vrijwaart de S.W.G. van alle aansprakelijkheid van persoonlijk letsel en/of anderszins opgelopen schade gedurende de gehele reis aan deelnemers, instructeurs, materiaal en/of derden.
 18. Skihelm: Uit veiligheidsoverwegingen verplicht het bestuur van SWG iedereen om een skihelm te dragen. SWG is niet verantwoordelijk voor letsels als gevolg van het niet dragen van een skihelm.
 19. Deelnemers en instructeurs dienen minimaal een half uur voor vertrek op de opstaplocatie aanwezig te zijn!
 20. Indien men verkiest, om met eigen vervoer te gaan, kunnen wij geen reisgeld terug geven.
 21. Aangepast skimateriaal: compleet, op maat afgesteld i.c.m. instructeur.
 22. Eigen (aangepast) skimateriaal: u mag ook eigen (aangepast) skimateriaal vanuit Nederland meenemen.
 23. Het gebruiken/vervoeren/handelen van/in drugs is niet toegestaan. Dit is voor SWG voldoende reden om de vakantie voor desbetreffende deelnemer(s) of instructeur(s) vroegtijdig af te breken, zonder recht op restitutie van kosten. Het is derhalve niet toegestaan om onder invloed van alcohol/drugs zich op de piste te begeven.
 24. De Stichting is niet aansprakelijk voor alle schade die veroorzaakt wordt door het gebruik van alcohol en/of drugs.

Liever downloaden?
Dat kan!